11e estafettestokje voor werkgevers naar Bol Adviseurs

Keep on Learning – Leven lang ontwikkelen in de praktijk 

Bol Adviseurs, onder andere gevestigd in Boxmeer en Veghel, neemt in juli 2021 het Keep on Learning Estafettestokje voor werkgevers over van Van der Velden Rioleringsbeheer te Boxtel. Het financieel ondernemersadviesbureau speelt slim in op een snel veranderende, krappe arbeidsmarkt met een driedelig ontwikkelprogramma en de Bol bootcamp. 

Directielid Pascal Graat neemt het Keep on Learning Estafettestokje in ontvangst: “Onze medewerkers zijn ons grootste goed en het is belangrijk dat zij alle ruimte krijgen om te ontwikkelen. Zo kunnen zij over gedegen kennis beschikken en kunnen we als organisatie de kwaliteit van onze dienstverlening blijven garanderen.” 

Bekijk de video waarin directielid Pascal Graat en HR-managers Anne Bongarts en Vera Janssen vertellen over hoe Bol medewerkers zich blijven ontwikkelen in een drieledig ontwikkelprogramma en met Bol bootcamp, en waarom dit cruciaal is voor deze sector.

[siteorigin_widget class=”WP_Widget_Media_Video”][/siteorigin_widget]

Krappe arbeidsmarkt en snel veranderende klant 

Anne Bongarts en Vera Janssen zijn als HR-manager verantwoordelijk voor het personeelsbeleid en het ontwikkelprogramma van Bol Adviseurs. Anne Bongarts: “Aan de ene kant hebben we te maken met een krappe arbeidsmarkt. Daardoor willen we een werkgever zijn waarbij werknemers hun wensen kunnen uiten en ambities waarmaken. Aan de andere kant zien we dat de financiële markt en de ondernemers snel veranderen en daar willen we goed op inspelen.”  

Continu leren 

Bij Bol Adviseurs werken ongeveer 200 mensen die diensten leveren op het gebied van accountancy, belastingen, corporate finance en wetgeving. Pascal Graat: “Om die diensten in huis te houden, zullen we continu moeten leren.” Hoe kunnen de adviseurs competenties blijven ontwikkelen om de juiste vragen op het juiste moment op tafel te leggen? Als antwoord op die vraag is een driedelig ontwikkelprogramma en Bol bootcamp opgezet. 

Van een gevulde rugzak naar duurzame inzetbaarheid 

HR-manager Vera Janssen vertelt over het driedelige ontwikkelprogramma: “In het eerste deel van het ontwikkelprogramma richten we ons op starters, nieuwkomers binnen Bol, die hun rugzak gaan vullen met kennis en ervaring.” Bij de adviseurs met meer ervaring, het tweede deel van het programma, ligt de nadruk op meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Over de derde en laatste fase vertelt Vera Janssen: “Hier richten we ons op de mensen die aan het latere deel van hun carrière een goede invulling willen geven en zo duurzaam inzetbaar kunnen blijven.”  

Bol Bootcamp 

Onderdeel van het ontwikkelprogramma is Bol Bootcamp, waar de nadruk ligt op intervisie. Vera Janssen: “In de Bol bootcamp richten we ons naast het opbouwen van theoretische kennis ook op het ondersteunen van elkaar, het van en met elkaar leren, het verleggen van eigen grenzen. Dit doen we met praktijkoefeningen en vooral met intervisie.” 

Goed voorbeeld doet… 

Een breed ontwikkelprogramma in drie delen, intervisie in de Bol bootcamp, een leven lang leren en meer. HR-manager Anne Bongarts geeft het goede voorbeeld door te investeren in haar eigen ontwikkeling: “Daar hoort natuurlijk het bijhouden van vakliteratuur bij. Verder ben ik ook zelf een leiderschapstraining aan het volgen om mijn eigen leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen.” 

Video estafettestokje – Bol Adviseurs aan het woord 

Bol Adviseurs heeft dus een solide ontwikkelprogramma opgezet om een leven lang leren te ondersteunen en stimuleren.  

Op www.keeponlearning.nl kunt u bij Werkgeversestafette de video bekijken waarin Directielid Pascal Graat en HR-managers Anne Bongarts en Vera Janssen vertellen over hoe Bol Adviseurs blijven ontwikkelen in een drieledig ontwikkelprogramma en met een Bol bootcamp, en waarom dit cruciaal is voor deze sector. 

Van werkgever naar werkgever 
De Werkgeversestafette is een onderdeel van Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje. Inmiddels heeft het estafettestokje een behoorlijke reis afgelegd door de regio: van Boxtel, Sint-Oedenrode en ‘s-Hertogenbosch via Veghel, Erp, Boekel en Mill naar Oss.

In het najaar van 2021 geeft Bol Adviseurs het werkgeversestafettestokje Keep on Learning, dat zij ontvingen van Van der Velden Rioleringsbeheer te Boxtel, weer door aan een andere inspirerende werkgever in de regio Noordoost-Brabant. 

Nomineren

Ben of ken jij een werkgever die zich inzet voor de duurzame inzetbaarheid van zijn personeel en die het stokje verdient? Mail ons dan!

Kijk voor meer informatie over Keep on Learning of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl en wees welkom bij de community voor meer inspirerende voorbeelden. 

Zoeken

Search