Werkenden

Mensen die aan het werk zijn, als werknemer of als eigen baas (zzp-er), vast of tijdelijk, hebben regelmatig te maken met veranderingen. Wat kun je als arbeidsmarktprofessional maar ook als werkgever doen voor werknemers die een leuke baan hebben maar toch meer willen? En voor mensen die hun werk dreigen te verliezen, die een beroep hebben dat snel verandert of die kwetsbaar zijn in tijden van crisis of krapte?

Onze oplossingen

Hier vind je initiatieven en tools in onze arbeidsmarktregio die kunnen ondersteunen bij de (verdere) ontwikkeling van werknemers.

Financiële tegemoetkoming

De rijksoverheid wil mensen zoveel mogelijk regie geven over hun eigen ontwikkeling en scholing. Zo blijft iedereen beter inzetbaar op de arbeidsmarkt. Om dit te stimuleren, worden nieuwe (tijdelijke) subsidieregelingen ontwikkeld. Momenteel werkt de overheid aan een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen, het STAP-budget (STimulans ArbeidsmarktPositie). Voor werkgevers die willen investeren in scholing en ontwikkeling van hun personeel is in 2020 de SLIM-regeling opengesteld. 

Meer weten?

Ben je werkgever en wil je weten wat je kunt doen op het gebied van arbeidsmobiliteit en ontwikkeling van je personeel? Maak een afspraak met jouw accountmanager van het Werkgeversservicepunt Noordoost Brabant https://wspnoordoostbrabant.nl/contact/ Of neem contact op met de helpdesk: Info@wspnob.nl of 06-11422613. 

Heb je als arbeidsmarktprofessional een vraag over loopbaanadvies, scholing of begeleiding van werknemers naar ander werk? Neem contact op met Leren en Werken https://lerenenwerkennob.nl/

Regionale aanpak werkenden

Zoveel mogelijk mensen die werk hebben duurzaam aan het werk houden. Dat is de gezamenlijke ambitie van de arbeidsmarktpartners in Noordoost Brabant Werkt. De belangrijkste thema’s zijn talentontwikkeling, loopbaanoriëntatie en arbeidsmobiliteit. Deze regionale aanpak is gericht op alle werkenden in de regio, van werknemer tot zzp-er.

Voor meer informatie over de initiatieven voor werkenden van Noordoost Brabant Werkt:

Inge Willems, manager Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant: 06 – 511 33 795, inge.willems@wspnoordoostbrabant.nl