Gezocht: Projectleider Talent voor de Energietransitie bij Noordoost Brabant Werkt

De energietransitie is een belangrijke maatschappelijke opgave, die vraagt om extra en anders opgeleide werknemers. Tegelijkertijd is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. Wij zoeken daarom een projectleider die binnen deze kaders werkt aan Talent voor de energietransitie. Spreekt dit jou aan? Lees dan snel verder!

 • Soort contract: inhuur
 • Duur van de opdracht: 2 januari 2023 – 1 januari 2024
 • Mogelijkheid tot verlenging
 • Uren: 20 – 24 uur per week
 • 48 weken
 • Locatie: AgriFood Plaza

Wat ga je doen?

In deze uitdagende functie geef je vorm aan activiteiten gericht op Talent voor de Energietransitie in onze regio. Je werkt vanuit het Programmateam Noordoost Brabant Werkt.

Als zelfstandige spin in het web zorg je voor het ontwikkelen en uitvoeren van de volgende vier actielijnen:

 1. Verhoging in- en doorstroom van relevante opleidingen (doelgroep met name jongeren).
 2. Versterken en ontwikkelen van modulair en responsief onderwijs, zowel MBO als HBO (doelgroep met name werkenden, Leven Lang Ontwikkelen)
 3. Verhogen van zij-instroom (doelgroep met name onbenut arbeidspotentieel)
 4. Signaleren van economische en maatschappelijke kansen en ontwikkelingen vanuit sectortafels energietransitie

Wij zoeken een dedicated projectleider die de acties rondom Talent voor de Energietransitie verder gaat uitwerken, versterken, aanjagen en verbinden. Dit gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de diverse stakeholders en projecteigenaren.

 1. Opzetten en versnelling geven aan de acties op actielijnen door het opstellen van een implementatieplan en het uitwerken van projectopdrachten.
 2. Aanjagen en bewaken van de uitvoering van de actielijnen. Door onder andere prestatieafspraken maken met de probleemeigenaren en het bewaken van de voortgang. Dit gebeurt uiteraard in nauwe samenwerking met de diverse stakeholders en projecteigenaren.
 3. Opbouwen en verbinden regionaal netwerk: je legt verbinding met stakeholders binnen en buiten de regio. De projectleider is de centrale contactpersoon en regionaal expert richting alle betrokken partijen (zoals de provincie, het rijk, de Regionale EnergieStrategie, brancheverenigingen, scholingsfondsen, onderwijsinstellingen, Kennispact MBO Brabant, BrabantLeer en bedrijven). Bovendien levert de projectleider voor diverse activiteiten (bijvoorbeeld de vormgeving van learning communities) zelf een actieve,  inhoudelijke en aanjagende bijdrage om dit van de grond te krijgen.
 4. Marketing- en communicatie-activiteiten om anderen binnen de regio te inspireren en de resultaten onder de aandacht te brengen. Niet alleen het zelf doen, maar het vooral ook overbrengen naar anderen ter inspiratie en actie. Hiervoor worden diverse marketing- en communicatie-activiteiten voor ingezet, zowel voor het overkoepelende project als per actie.

Vragen?

Wil je graag meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Liesbeth Endendijk, programmamanager arbeidsmarkt, via 06 52 54 76 24.

Interesse?

Heb jij interesse in deze opdracht? Dan kun je dat laten weten via de inhuurdesk van gemeente ‘s-Hertogenbosch. (Noordoost Brabant Werkt kent geen eigen rechtspersoonlijkheid. De gemeente ’s-Hertogenbosch, (sector SO/afdeling E&E) levert ondersteunende diensten en treedt bij het aangaan van verplichtingen op als rechtspersoon. Om die reden verloopt deze opdracht via de inhuurdesk van gemeente ‘s-Hertogenbosch).

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief