Aan de slag tijdens de Corona crisis

De corona pandemie heeft een grote impact op onze regionale arbeidsmarkt. In veel sectoren worden werkgevers en werkenden hard getroffen door de gevolgen van het coronavirus.

In deze bijzondere periode zetten de arbeidsmarktpartners van Noordoost Brabant Werkt zich extra in voor:

  • werkgevers met personeelsvragen;
  • werkenden en zzp-ers die minder of helemaal geen werk meer hebben;
  • jongeren die hun opleiding niet kunnen afmaken.

 

Ondersteuningsmaatregelen

De berichten over de ontwikkelingen en gevolgen van de corona pandemie volgen elkaar in hoog tempo op. Veel werkgevers en arbeidsmarktprofessionals hebben behoefte aan informatie. In onderstaand overzicht staan de belangrijkste maatregelen, informatiepunten en ondersteuning op het gebied van personeel in Noordoost-Brabant op een rij.

Coronamonitor

Volg de ontwikkelingen en impact van de crisis op de economie en arbeidsmarkt in Brabant op de voet via de Brabant Impact Monitor. Abonneer je op deze digitale monitor door een mail te sturen naar: corona@brabant.nl

Ook via Arbeidsmarkt inzicht kun je feiten en cijfers vinden over de arbeidsmarkt in regio Noordoost-Brabant in tijden van corona.

Regionaal actieplan arbeidsmarkt corona

Naast het bieden van toegang tot informatie en maatregelen rond corona voeren we in onze regio het regionaal actieplan corona uit. Dit plan bestaat onder meer uit: 

Regionaal actieplan arbeidsmarkt corona

Voor meer informatie over het regionaal actieplan arbeidsmarkt corona: Véronique Scharenborg, programmamanager Noordoost Brabant Werkt, v.scharenborg@noordoostbrabantwerkt.nl,
06 22 20 26 43. 

Twee speerpunten richting duurzame infrastructuur

De komende periode blijven we ons op twee speerpunten richten richting een duurzame infrastructuur:

  1. Regionale infrastructuur ‘van werk naar werk’: samenwerking om mensen zonder werk en met ontslag bedreigde werknemers snel naar ander werk te helpen, met name via het Regionaal Mobiliteitsteam.
    Meer informatie: Nicole Moviat, nicole.moviat@leerwerkloket.nl, 06 13 89 48 79
  2. Inzicht in het ‘nieuwe werk’: baanopeningen op korte termijn en nieuwe beroepen op langere termijn.
    Meer informatie: Veronique Scharenborg, v.scharenborg@s-hertogenbosch.nl, 06 22 20 26 43

We blijven bereikbaar

We bevinden ons in een bijzondere periode waarin corona ons dagelijks leven en werken bepaalt. Iedereen voelt de gevolgen van het virus en de maatregelen om verdere verspreiding in te dammen. In lijn met de adviezen van het RIVM en de maatregelen van het kabinet hebben ook wij onze manier van werken aangepast. Bijeenkomsten zijn afgelast of uitgesteld en we werken zoveel mogelijk digitaal door. Op deze manier blijven we zo goed mogelijk in contact met elkaar en met relaties en stakeholders in onze arbeidsmarktregio. Laten we in deze periode extra goed op elkaar letten.