Inloopdag: Flexibel werken naast de AOW

In onze regio hebben we te maken met een zeer krappe arbeidsmarkt. Vanuit NOBW zetten we samen met diverse partners projecten op om deze arbeidskrapte tegen te gaan. Eén van deze projecten is “Flexibel werken naast de AOW”, waarbij we op kleine schaal ervaring opdoen en leren wat werkt om gepensioneerden en bedrijven succesvol met elkaar in contact te brengen. We zien namelijk steeds vaker dat senioren graag op de arbeidsmarkt actief blijven.

Daarbij willen we achterhalen wat senioren belangrijk vinden in een baan naast de AOW. En hoe kunnen we dat beter doen dan door met hen in gesprek te gaan?

Samen met Libéma Beurzen & EvenementenSeniorenvereniging HEVO Rosmalen, Seniorenvereniging ’s-Hertogenbosch Stad en 1Werkcentrum organiseerden we daarom vorige week een inloopmiddag. 

Tijdens deze inloopdag kregen senioren meer algemene informatie over het project, maar ook over het werken bij Libéma, waar senioren al flexibel aan de slag kunnen. Daarnaast werd er een rondleiding gegeven én deelden de aanwezigen waardevolle inzichten met ons. Kortom: een succesvolle middag voor alle partijen!

Met de ervaringen scherpen we het project verder aan en zetten we weer een volgende stap, zodat meer senioren en bedrijven in Noordoost-Brabant elkaar in de toekomst beter weten te vinden.


Dank aan Kimberly Krul en Veronique Scharenborg van Noordoost-Brabant Werkt, Joey van den Broek en Lotte de Man van Libéma Beurzen en Evenementen, Nicole Moviat en Gerrit Timmerman van 1Werkcentrum, Marga Leeuw de (NB gemeente ’s-Hertogenbosch), HEVO Rosmalen en Seniorenvereniging ’s-Hertogenbosch Stad voor (het helpen bij) het organiseren van deze inloopdag.

Zoeken

Zoek