MENU

Minister Koolmees bezoekt Noordoost-Brabant

Minister Koolmees bezoekt Noordoost-Brabant

Gisteren bracht Minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een werkbezoek aan Metaal- en Lastechniek Nijnsel in Sint-Oedenrode. Hij ging daar in gesprek met ondernemers, werknemers en bestuurders van Noordoost Brabant Werkt over hun ambities en ervaringen met leven lang ontwikkelen.

Centraal deze middag stond Keep on Learning, de aanpak van de regionale arbeidsmarktsamenwerking om een positieve leercultuur in de regio stimuleren. Tijdens een rondleiding leerde de minister de fijne kneepjes van het lassen.

“Fantastisch om te zien hoe een bedrijf als Metaal- en Lastechniek Nijnsel leren en ontwikkelen op de werkvloer vanzelfsprekend heeft gemaakt. Daarbij valt op hoe iedereen in deze regio intensief samenwerkt om leven lang ontwikkelen overal een succes te maken,” zegt minister Koolmees. “Het kabinet wil een sterke leercultuur ontwikkelen in Nederland, maar dat kunnen we natuurlijk niet alleen. Daar zijn werkgevers, lokale overheden en werknemers heel hard voor nodig. Daarom gaat op 2 maart de nieuwe SLIM-regeling open. MKB-werkgevers kunnen daarmee subsidie aanvragen om loopbaanadviezen voor hun werknemers te krijgen, vaardigheden van de werknemers up-to-date te houden of om een bedrijfsschool op te richten.” (www.slimwerkgeven.nl).

Persbericht (PDF) [icon-link url=https://noordoostbrabantwerkt.nl/wp-content/uploads/2020/07/PERSBERICHT-Werkbezoek-Minister-Koolmees-aan-arbeidsregio-Noordoost-Brabant.pdf]

Zoeken