Regionale hulp in de praktijk: het succesverhaal van Tzorg

Het is begin 2021. De coronacrisis duurt voort en eist inmiddels voor bijna iedereen zijn tol. Ook voor werkgevers en werkzoekenden. Voor veel werkgevers is het in deze periode bijvoorbeeld lastig om personeel te vinden en behouden. Aan de andere kant verliezen veel werknemers hun baan. Om deze twee partijen – juist nu – samen te brengen organiseert het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSPNOB) online banenmarkten. Stan van Hoof, recruitment specialist bij Tzorg, deed mee aan de eerste editie van de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant. Of dat een succes was? “We hebben dankzij de online banenmarkt 3 (!) nieuwe medewerkers aangenomen. En of het een succes was!”

 

Persoonlijke uitnodiging

Stan werd door Charity – accountmanager van het WSP via WeenerXL – persoonlijk uitgenodigd voor de online banenmarkt: “Als recruiter voor Tzorg heb ik nauw contact met gemeentes, het WSP en partijen zoals UWV, omdat we onder andere mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst te nemen. Toen ik werd uitgenodigd voor de online banenmarkt was ik direct enthousiast. Het is een mooi initiatief in de regio, en zeker voor een organisatie als Tzorg interessant.”

Zoektocht naar personeel tijdens coronacrisis

Bij Tzorg zijn ze namelijk, ondanks de coronacrisis, volop op zoek naar medewerkers. Tzorg is een landelijke leverancier van huishoudelijke ondersteuning en individuele begeleiding binnen de Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo). “Thuiszorg is aangemerkt als cruciaal beroep en de rol van thuishulpen en begeleiders is belangrijker dan ooit. De impact van de coronacrisis voor de werving van nieuwe collega’s was daarom klein. Door corona raakten veel mensen hun baan kwijt, bijvoorbeeld mensen uit de horeca. We zagen daardoor dat het medewerkers tekort sneller kon worden opgelost.”

Alleen aan het begin van de coronacrisis, in maart, is Tzorg één week gestopt met werven. Daarna is gelijk de draad weer opgepakt. “Het grootste verschil voor mij sinds de coronacrisis is de manier waarop je naar medewerkers zoekt. Normaal gesproken ga je als recruiter letterlijk naar buiten. Bijvoorbeeld naar banenmarkten en naar beurzen. De ene keer als deelnemer, de andere keer als bezoeker. In deze tijd zijn alle offline evenementen komen te vervallen helaas. Gelukkig zijn er voldoende nieuwe initiatieven opgestart!”

Online Banenmarkt Noordoost-Brabant
De Online Banenmarkt Noordoost-Brabant van het WSPNOB is daar een van. Dit is hét coronaproof event dat werkgevers en werkzoekenden in de regio samenbrengt. De Online Banenmarkt wordt eens per twee maanden georganiseerd via een besloten LinkedIn-groep. De eerstvolgende editie vindt plaats op 6 april 2021. Werkgevers en werkzoekenden verzamelen zich die dag tussen 10:00 en 13:00 uur in de LinkedIn-groep, en kunnen zo met elkaar in contact komen. Werkgevers kunnen vacatures delen, werkzoekenden hun cv of een persoonlijke pitch. Ook kunnen ze op elkaars oproepen reageren. Zo brengt het WSP vraag en aanbod op de arbeidsmarkt samen.

Geschreven lied
Stan: “Tijdens de banenmarkt heb ik vanuit Tzorg in de LinkedIn-groep een oproep geplaatst om huishoudelijke hulpen te werven. Om potentiële werknemers te enthousiasmeren hebben wij een filmpje opgenomen met een lied over werken bij Tzorg. Daar hebben we ontzettend veel positieve reacties op gekregen: van accountmanagers van het WSP, van andere ondernemers, maar ook van kandidaten. En dat is natuurlijk het doel; dat je met kandidaten in contact komt. Dat is voor ons zeker geslaagd!”

3 (!) nieuwe werknemers dankzij WSPNOB Online Banenmarkt
Dat het een succesvolle dag was voor Stan, blijkt wel uit het aantal nieuwe medewerkers naar aanleiding van het online event. Hij vertelt: “Door de LinkedIn-groep zijn wij in contact gekomen met een nieuwe samenwerkingspartner. Niet per se ons doel, wel van toegevoegde waarde. Verder hebben we maar liefst 3 nieuwe collega’s aangenomen. Dat is echt enorm veel! Bij een offline evenement ligt dit aantal meestal lager. Ik heb de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant dan ook als heel positief en succesvol ervaren en ben er tijdens de volgende banenmarkt ook zeker weer bij!”

Aanvullende hulp
Naast deelname aan de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant heeft Stan al vaker deelgenomen aan hulpprogramma’s vanuit landelijke en regionale netwerkorganisaties. “Ik heb deelgenomen aan diverse workshops en sessies over de veranderende arbeidsmarkt, georganiseerd door het UWV. Daarnaast heb ik verschillende webinars van het WSP gevolgd naar aanleiding van de coronacrisis, bijvoorbeeld een webinar over employer branding. Daar leer je veel van. Je leert onder andere hoe je op een andere manier kan werven in tijden van corona. Heel waardevol!”

Continuïteit, nu en in de toekomst
Stan zit duidelijk op zijn plek en heeft een heldere visie voor Tzorg in de toekomst. “Ik ben blij dat we bij Tzorg continu door zijn gegaan met hulp verlenen – natuurlijk met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM. Ik ben trots dat we nog steeds nieuwe collega’s kunnen aannemen. En dat we mensen een kans geven. In de toekomst willen wij als Tzorg nog meer mensen aannemen met een afstand tot de arbeidsmarkt.”

Bent u als werkgever of werkzoekende nieuwsgierig geworden naar de Online Banenmarkt Noordoost-Brabant?  Vanwege het eerdere succes van de 1e en 2e editie, wordt op
6 april van 10:00 tot 13:00 uur een 3e editie georganiseerd. Meld u vast aan voor het gratis evenement door
lid te worden van de LinkedIn-groep of lees meer informatie bij veelgestelde vragen op de website van WSP.

 

Zoeken

Zoek