Noordoost Brabant Werkt

Terugblik event: Herken laaggeletterdheid op de werkvloer

Laaggeletterdheid op de werkvloer is vaak een verborgen probleem. Veel werknemers schamen zich ervoor dat ze moeite hebben met schrijven, lezen of andere basisvaardigheden. Voor werkgevers is het daarom lastig te herkennen. Ook onder jongeren blijft het percentage laaggeletterden toenemen.

Reden voor het team Jongerenaanpak om op 12 september een event te organiseren voor werkgevers: Herken laaggeletterdheid op de werkvloer. Een samenwerking tussen het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant en de Jongerenaanpak van Noordoost Brabant Werkt.

Ruim 50 werkgevers en belanghebbenden schoven we aan bij Berco in Schijndel. Een theatervoorstelling van Hetsen & Visschers Training en Acteursbureau B.V. opende onze ogen over het thema. Tijdens deze voorstelling kregen vier burgers – waaronder een werknemer – die moeite hebben met lezen en schrijven, rekenen en/of digitale vaardigheden een gezicht. Hoe houden ze zich staande? Wat is hun kracht? Wat vinden ze lastig en wat willen ze leren? Door het interactieve nagesprek met acteurs en bezoekers ontstond een mooie dialoog tussen werkgevers. Ook was er een ervaringsdeskundige die zijn persoonlijke verhaal deelde en zelfs wat mooie tips had voor werkgevers.

Wat we geleerd hebben?
???? Hoe we laaggeletterdheid kunnen herkennen op de werkvloer
???? Wat laaggeletterdheid betekent voor de werknemer
???? Hoe we een eerste stap kunnen zetten om laaggeletterdheid te verminderen
???? Welke mogelijkheden en instanties er zijn in onze regio

Onze dank gaat uit naar Berco voor de gastvrijheid, Stichting Lezen en Schrijven voor het bieden van extra info, Capabel Onderwijs voor het aanbieden van ontwikkelvouchers voor werkgevers en Leerwerkloket voor hun informatie. Uiteraard ook dank aan alle aanwezigen voor het enthousiasme en de openheid!

Wil jij meer weten over het thema? Of over dit event? Neem gerust contact met ons op!

Zoeken

Search