Investeer in de duurzame inzetbaarheid van je personeel

Uit een recent gehouden ondernemerspeiling onder werkgevers in Noordoost-Brabant blijkt o.a. dat 58% van de bedrijven wil gaan investeren in de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Veel van deze bedrijven hebben aangegeven behoefte te hebben aan ondersteuning bij het goed invullen van het personeelsbestand zoals interne opleiding, begeleiden van werk naar werk, in- en uitleen personeel.

Digitale scan en maatwerk vervolgtraject

Vanuit de arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant is speciaal voor werkgevers een digitale scan ontwikkeld rond duurzame inzetbaarheid. Deze scan kan online worden gedaan, is gratis en na afloop ontvang je een rapport dat je een idee geeft van de huidige stand van duurzame inzetbaarheid in de organisatie. De score kun je tevens vergelijken met collega-ondernemers in Noordoost-Brabant of scores in jouw sector.

Maatwerk vervolgtraject

Gekoppeld aan het toegezonden rapport wordt een afspraak gemaakt om de uitkomsten door te spreken en de specifieke situatie, wensen of vragen te bespreken. Wellicht zijn jouw functioneringsgesprekken aan een update toe. Of kun je meer doen om iedereen te betrekken bij het bedrijf. Of wellicht heb je een ander goed idee. We kunnen je dan helpen met een maatwerk vervolgtraject met subsidie. De kosten voor het maatwerkadvies (met een maximale waarde van € 5.000) worden voor 80% vergoed.

Voorbeelden uit de regio

Tal van ondernemers in de regio hebben naar aanleiding van de DI-scan en met ondersteuning de eerste stappen gezet op het gebied van duurzame inzetbaarheid in de organisatie en voor het personeel. Onderstaand enkele voorbeelden:

  • Jan van Leur – Bakkerij van Leur uit Veghel: De inzichten en ondersteuning hebben we gebruikt om met al mijn mensen gesprekken te voeren en samen een programma op te stellen om mijn personeelsbeleid te verbeteren
  • Monique Kuis – LXA The Law Firm uit ‘s-Hertogenbosch: We hebben met onze medewerkers vier groepssessies gehouden en samen een praktisch en concreet programma opgesteld om ons personeelsbeleid te verbeteren

Meer informatie en aan de slag

Heb je interesse om ook aan de slag te gaan met duurzame inzetbaarheid? Doe de scan of neem direct contact op. Meer informatie is ook te vinden op www.duurzaaminzetbaar-nob.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief