Actieve informatievoorziening ondernemers: de resultaten

Op 7 april 2020 hebben wij – Noordoost Brabant Werkt, Ondernemerslift+, Regio Noordoost Brabant en AgriFood Capital – gezamenlijk een aanvraag ingediend bij de provincie Noordoost-Brabant. Het betrof een aanvraag over de actieve informatievoorziening van ondernemers in coronatijd. De provincie heeft de aanvraag op 16 april 2020 toegekend. In deze eindrapportage nemen we je mee in de eindresultaten van de actieve informatievoorziening aan ondernemers. 

Bestaande (communicatie)structuren

Vanaf de start was duidelijk: we richten voor onze informatieactiviteiten geen apart platform in. We maken slim gebruik van de bestaande (communicatie) structuren in de regio. Er is dus voor de ondernemers geen aparte website ontwikkeld. De bestaande websites van de gemeenten (met informatie over rijksregelingen en lokale mogelijkheden) en van het Werkgeversservicepunt Noordoost-Brabant (WSP NOB) (voor vragen van ondernemers over personeel) zijn gebruikt. Deze websites bevatten de telefoonnummers van en links naar organisaties/contactpersonen waar ondernemers met hun vragen terecht kunnen.

Gebruik van steunmaatregelen door ondernemers in Noordoost-Brabant

We monitoren in de rapportage de drie belangrijkste maatregelen:

  1. De NOW: Tijdelijk noodmaatregel voor overbrugging werkbehoud
  2. De TOZO: Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
  3. TVL: subsidieregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten  (opvolger van de tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren, TOGS)

In onderstaande tabel zie je de landelijke versus regionale aanvragen van deze regelingen voor ondernemers.

8 projecten

Er zijn 8 projecten gestart die allemaal een steentje bijdragen aan de informatievoorziening aan ondernemers. Denk aan: het versturen van extra nieuwsbrieven aan werkgevers, het opstarten van een helpdesk voor werkgevers en de ontwikkeling van een Future Fit programma voor ondernemers. De meeste projecten zijn aan het einde van 2020 beëindigd en indien van toepassing geborgd in de werkorganisaties. Benieuwd naar de resultaten van deze projecten? Download dan de volledige rapportage.

Download de volledige rapportage >>>

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief