Beroepsonderwijs en bedrijfsleven presenteren actieplan leerbanen

De huidige coronacrisis raakt de economie hard. Daarmee staat ook de beschikbaarheid van stages en leerbanen voor de ruim 500.000 mbo-studenten, aankomende studenten, zij-instromers en herintreders onder druk. Dit geldt ook voor vmbo-leerlingen in een leerwerktraject en leerlingen van het praktijkonderwijs en voortgezet speciaal onderwijs (vso).

Met een speciaal actieplan willen beroepsonderwijs en bedrijfsleven verenigd in SBB, samen knelpunten zo veel mogelijk weg te nemen. SBB wil hiermee schooluitval en een toename van de werkloosheid zo veel mogelijk voorkomen. Het actieplan sluit aan op landelijke en regionale initiatieven.

Hannie Vlug, directievoorzitter van SBB: “Het actieplan is ambitieus, en dat is ook waar deze crisis om vraagt. Wij willen dat alle mbo-studenten dit schooljaar hun stage of leerbaan kunnen vervolgen of van school een alternatief krijgen. Bovendien moet voor elke mbo-student in het nieuwe schooljaar een stage of leerbaan beschikbaar zijn. Voor werkzoekenden die werken willen combineren met een mbo-opleiding, zoeken we voldoende leerbanen. Dat betekent dat we creatiever en innovatiever omgaan met de mogelijkheden die we hebben en grenzen opzoeken. Dat kan alleen met de inzet van de erkende leerbedrijven, scholen, studenten en de overheid samen: het hart van SBB!”
Lees verder op de website van SBB.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief