Estafettestokje voor werkgevers naar Van der Velden Rioleringsbeheer

Het Keep on Learning Estafettestokje gaat deze maand naar Van der Velden Rioleringsbeheer in Boxtel. Rioleringsbeheer is een cruciale beroepsgroep en de ontwikkelingen in de markt zijn volop in beweging. Continu leren is daardoor cruciaal voor het goed kunnen werken in deze branche.

Leren zonder vakopleiding

HR-Manager Bart van Baars nam het Keep on Learning Estafettestokje in ontvangst. “Leren is binnen Van der Velden ontzettend belangrijk. Er bestaat namelijk geen vakopleiding in de branche waarin wij werkzaam zijn. Wij leiden daarom zelf onze mensen op om vakspecialist te worden.”

Lerende werknemers zijn gelukkige werknemers volgens Bart. Als werknemers ontzettend goed zijn in hun vakgebied en daardoor de volwaardige service bieden, krijgen ze te maken met de dankbare klant. Voor Van der Velden zijn dit particulieren van woningcorporaties en grote bedrijven waar de diensten aan worden geleverd. Door de positieve ervaringen met dankbare klanten voelen werknemers zelf ook steeds meer de behoefte om verder te willen leren.

Training on the job

Het blijven ontwikkelen begint bij Van der Velden met training on the job. De werknemers worden op deze manier meegenomen in alle disciplines die het rioleringsbedrijf vertegenwoordigt. Zo krijgen de werknemers een totaalbeeld van wat Van der Velden doet én waar hun expertise en passie ligt. Van daaruit krijgt een werknemer een collega buddytoegewezen die hen het vakgebied verder aanleert en zo meer inhoud geeft aan de benodigde kennis en ervaring.

Nieuw en oud talent

De uniforme werkwijze van Van der Velden kan op deze manier goed worden overgebracht op nieuwe werknemers. Bijzonder in deze werkwijze is dat nieuwe werknemers met een frisse blik kijken en vragen stellen aan de ervaren collega’s. Zo blijven ook de ervaren collega’s alert en scherp op de methode hoe zij het werk uitvoeren. Een mooie uitwisseling van kennis met nieuw en oud talent.

Helden van Van der Velden

Onzichtbaar en onmisbaar. Zo omschrijft Van der Velden de helden. De riolen zijn letterlijk onder de grond verstopt. Klanten bellen vaak pas als er echt iets aan de hand is en halen de helden erbij als het opgelost moet worden. Bart benoemt dat er zoveel meer aan vast zit dan alleen het probleem oplossen. Dag en nacht staan de helden klaar om te zorgen dat het goed werkt en dit te faciliteren.

“Wij zijn super trots op de helden van Van der Velden en daarom blijven wij ontwikkelen!”

Video estafettestokje – Van der Velden aan het woord

Bekijk hier de video waarin HR Manager Bart van Baars vertelt over hoe Van der Velden blijft ontwikkelen en waarom dit cruciaal is voor deze beroepsgroep.

Van werkgever naar werkgever

De Werkgeversestafette is een onderdeel van Keep on Learning gericht op werkgevers en werknemers in Noordoost-Brabant. Het estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Door deze estafette worden werkgevers en hun initiatieven op gebied van leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid in de schijnwerpers gezet. Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje.

Kijk voor meer informatie over Keep on Learning of het nomineren voor het estafettestokje voor werkgevers op www.keeponlearning.nl.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief