Staatsecretaris ziet succesvolle aanpak arbeidsmarktregio NOB

De cijfers van het tweede kwartaal 2020 van de realisatie banenafspraken in Noordoost Brabant zijn redelijk positief. In het tweede kwartaal nam het aantal gerealiseerde banenafspraken met 10 toe. Terwijl er in het vorige kwartaal (Q1 2020) nog sprake was van een daling.  De arbeidsmarktregio blijft het dus goed doen. Dat is ook de nieuwe staatsecretaris Bas van ’t Wout van het Ministerie van SZW opgevallen. Hij bezoekt op maandag 14 december onze regio om inzichten te krijgen in onze succesvolle aanpak.

Bekijk hier de factsheet banenafspraken arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant tweede kwartaal 2020.

Op naar de 100.000 banen!
Werkgevers in de marktsector hebben 100.000 werkplekken voor mensen met een arbeidsbeperking beloofd. Dit noemen we de Banenafspraak. Samen zetten we ons hiervoor in omdat we willen dat iedereen in Nederland mee kan doen. De afspraken zijn gemaakt tussen werkgevers- en werknemersorganisaties en de overheid. Samen met de 360.000 Nederlandse ondernemers gaan we voor de 100.000 banen. Doet u mee?

Wat levert het mijn onderneming op?

Werken met mensen met een arbeidsbeperking is een verrijking van uw organisatie:

  • Door een bepaald takenpakket te geven aan mensen met een arbeidsbeperking (jobcarving), hebben bestaande medewerkers meer tijd voor bijvoorbeeld acquisitie, research & development en klantcontact.
  • Steeds meer aanbestedingen, zeker van overheden, vragen om social return on investment.
  • Er zijn verschillende ondersteuningsmiddelen, zowel financiële tegemoetkomingen als begeleiding in natura.
  • U kunt een medewerker specifiek voor uw bedrijf opleiden en heeft dan een loyale werknemer die voor u door het vuur gaat.

Weten hoe dat in de praktijk werkt? Bekijk de verhalen van de ondernemers die het al doen!

Voor wie?

In de Banenafspraak geven we kansen aan:

  • mensen die onder de Participatiewet vallen en niet zelfstandig 100 procent van het minimumloon kunnen verdienen;
  • mensen met een Wsw-indicatie;
  • Wajongers met arbeidsvermogen;
  • mensen met een WIW- of ID-baan.

De mensen om wie het gaat, staan in het doelgroepregister. Het UWV beheert dit register. U kunt bij hen navragen of een kandidaat in dit register staat. Bij ‘Hoe vind ik een geschikte kandidaat’ vindt u organisaties die u hierbij kunnen helpen.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief