Werkgeversestafette: Baaijens Metaal neemt het stokje over

Leven lang ontwikkelen en duurzame inzetbaarheid van personeel. In tijden van krapte op de arbeidsmarkt is dit belangrijker dan ooit. Maar hoe werkt dat bij bedrijven in de praktijk? Welke inspirerende verhalen hebben zij te vertellen? De werkgeversestafette Keep on Learning gaat langs verschillende werkgevers in de regio Noordoost Brabant die zich inspannen voor een leeromgeving binnen hun bedrijf. Deze keer: Baaijens Metaal uit Oss, die het 16e estafettestokje in ontvangst neemt.

Keep on Learning Estafettestokje

Het Keep on Learning estafettestokje wordt doorgegeven van werkgever naar werkgever. Eigenaar Geert Baaijens van Baaijens Metaal neemt het stokje over van Roel Jansen van RJ Networks & Security. Baaijens Metaal is een metaalbewerkingsbedrijf dat mooie creaties en slimme oplossingen biedt. Of zoals ze zelf zeggen: “Wij zijn het meest creatieve metaalbedrijf van Noordoost-Brabant.”

En om dat meest creatieve metaalbedrijf te zijn, is leren en ontwikkelen binnen de organisatie erg belangrijk. Dat doen zij op verschillende manieren: van het opleiden tot vakman tot aan het ontwikkelen van soft skills. “Om je vak goed uit te kunnen oefenen, zijn die soft skills ook heel erg belangrijk”, geeft Geert Baaijens aan. “We leiden mensen dus niet alleen beroepsmatig op, maar besteden binnen het bedrijf ook aandacht aan: ‘hoe ben ik een goede collega’. Daar proberen we constant een goede balans in te vinden”, legt Geert uit.  

Baaijens Metaal is een echt familiebedrijf, veel mensen blijven er lang in dienst. Daarnaast zijn er ook BBL-leerlingen in het bedrijf werkzaam. “De oudere collega’s coachen de jonge mensen die bij ons dienst komen. Maar tussen die verschillende generaties valt er ook veel te leren”, vertelt Geert ons. “We hebben namelijk ook te maken met generatieverschillen. De jongere van nu staat anders in het leven en kijkt anders tegen werk aan dan de oudere generatie. Dat botst soms. Als bedrijf vinden we het belangrijk om daar aandacht voor te hebben en de collega’s daarbij te helpen, zodat iedereen elkaar weet te vinden en van elkaar kan leren.”

Meer weten over leren en ontwikkelen binnen Baaijens Metaal? Bekijk dan de video waarin Geert Baaijens meer uitlegt over de leercultuur binnen zijn bedrijf:

Werkgevers nomineren Werkgevers kunnen hun eigen initiatieven of die van andere werkgevers nomineren voor het estafettestokje. Inmiddels heeft het estafettestokje een behoorlijke reis afgelegd door de regio. Later dit jaar geef Baaijens Metaal het werkgeversestafettestokje Keep on Learning weer door aan een andere inspirerende werkgever in de regio Noordoost-Brabant. Ben of ken jij een werkgever die zich inzet voor de duurzame inzetbaarheid van zijn personeel en die het stokje verdient? Mail ons dan!

Zoeken

Zoek