Onze Arbeidsmarktregio

Globalisering en digitalisering. De energietransitie. De opkomst van de circulaire economie. Belangrijke thema’s van deze tijd die de arbeidsmarkt flink in beweging houden. En tel daar nog eens de toenemende vergrijzing bij. Ook laat de coronacrisis diepe sporen na op economisch en maatschappelijk vlak.

Allemaal veranderingen die kansen bieden voor bedrijven en talenten in onze regio. Maar ook de nodige uitdagingen. Op de langere termijn maken traditionele banen plaats voor nieuw en ander werk. Dat vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden. Vanuit omliggende regio’s blijft de vraag groeien naar goed opgeleid personeel. De krapte op de arbeidsmarkt in de techniek, logistiek, zorg en ICT houdt voor een groot deel aan. Dwars door deze ontwikkelingen heen raken op de korte termijn veel mensen zonder werk vanwege corona.

Onze Arbeidsmarktregio

Onze arbeidsmarktregio in cijfers

  • 6e economische regio (van de 40), met agrifood sector als economische motor
  • Sterkste economische sectoren: industrie, handel en bouw
  • 655.000 inwoners waarvan 339.000 mensen in de beroepsbevolking
  • 2/3 van de beroepsbevolking woont en werkt in de regio
  • Hoge arbeidsproductiviteit
  • 320.800 banen in de regio (prognose 2020)

Regio in beeld

Elk najaar brengt het UWV de cijfers van alle arbeidsmarktregio’s in Nederland in beeld. Kijk hier voor de laatst gepubliceerde cijfers van Noordoost-Brabant.

Altijd de laatste cijfers van arbeidsmarktregio Noordoost-Brabant paraat? Ga naar www.arbeidsmarktinzicht.nl.

Leven lang ontwikkelen

Om onze regio aantrekkelijk te houden voor mensen en bedrijven, ontwikkelt Noordoost Brabant Werkt programma’s, tools en diensten die inwoners en werkgevers helpen om flexibel te kunnen blijven inspelen op alle veranderingen. Ook in tijden van crises, zoals de coronacrisis. Zo blijven we duurzaam inzetbaar voor de banen van nu en in de toekomst.

We boeien en binden talenten aan onze regio met onze leer- en ontwikkelcultuur. Met ‘Keep on learning’ als motto. Want als leven lang ontwikkelen ergens van toepassing is, is het hier. In Noordoost-Brabant. Een regio waar leven lang ontwikkelen in het DNA zit. Zo werken we samen aan een veerkrachtige arbeidsmarktregio waar het goed wonen, leven en werken is.

Leven lang ontwikkelen

Leven lang ontwikkelen is de grote drijfveer van de ‘Keep on Learning’ community in Noordoost-Brabant. Bevlogen mensen die leven lang ontwikkelen als het ware ademen. Een leven lang ontwikkelen voor de arbeidsmarkt van morgen start vandaag al. Voor jong én oud. Gewoon, door te doen! Wil je weten hoe? Laat je inspireren en ga naar www.keeponlearning.nl.

Keep on learning